Steppen met je hond

Steppen met je hond is leuk, gezellig èn gezond!
Samen actief zijn in de buitenlucht. Samen werken aan jullie conditie. Dat is toch geweldig!

Extra leuk aan steppen is dat je daadwerkelijk sámen aan de slag gaat. De hond loopt naast de step en jij stept. Jullie moeten afstemmen op elkaar qua tempo, route, andere weggebruikers, afleidingen onderweg en dat maakt het steppen naast een fysieke uitdaging ook een mooie ‘work-out’ in samenwerking!

 

In een privéles of workshop leren onze gediplomeerde collega’s je graag alles over steptechniek. De basis van steptechniek wordt uitgelegd, maar er wordt ook nadrukkelijk gekeken naar jou persoonlijke stepstijl. Want elk lijd is anders en alleen maatwerk kan leiden tot plezierig en blessurevrij steppen.

Uiteraard krijgt het onderdeel Hond aan de step alle aandacht. Want ook hier geldt: elke hond is anders. Elke hond heeft een eigen manier van naast de step lopen, een persoonlijk ideaal tempo en elke hond zal op een manier begeleid moeten worden door zijn baas waardoor steppen vooral heel erg leuk is. Onze instructeurs zijn allemaal bijgeschoold in hondenlijf & gangwerk en hebben ruime ervaring om elke hond en baas persoonlijk te begeleiden in het samen steppen. Op een manier die bij jullie past!

Daarnaast is het type step o zo belangrijk! want welke step past nu bij jouw lijd?
Alle instructeurs hebben meerdere type steps waardoor je tijdens de workshop of les goed kunt testen welke step bij jou past. Elk lichaam is anders en elk mens is anders, dus probeer lekker uit en laat je informeren!

Data en kosten van een workshop of privéles kun je opvragen bij de instructeurs.

Zoek een instructeur bij jou in de buurt! Klik hier.

Veel stepplezier gewenst!

 

Handige tips voor les of workshop:

Zorg voor

  • Water in bidon voor hond en baas
  • Beloning voor de hond
  • Goede schoenen met niet te zwaar profiel
  • Makkelijk zittende kleding. Kies voor diverse laagjes zodat je kunt afwisselen bij de verschillende mate van inspanning

Belangrijke voorwaarden

  • Je hond is sociaal naar mens en dier
  • Baas en hond beheersen de basisprincipes van gehoorzaamheid
  • Je hond draagt een tuig waar hij zich vrij in kan bewegen
  • Een loopse teef kan helaas niet mee doen in een workshop, wel in een privéles
  • Correctiemiddelen zijn NIET toegestaan