Actief met InZicht: activiteiten met oog voor de baas, maar vooral voor de hond!

Samen bewegen, samen actief zijn op een verantwoorde manier. Meer leren over het gedrag van je hond, terwijl je leuke activiteiten onderneemt.

Actief met InZicht is een samenwerkingsverband van hondenprofessionals door heel Nederland.
Kijk voor een gediplomeerde instructeurs onder jouw activiteit naar keuze.

Alle instructeurs scholen zich jaarlijks bij waardoor de klant verzekerd is van professionele begeleiding volgens de visie van Actief met InZicht!

Met de docenten vormen we de kern van het bedrijf. De docenten verzorgen cursussen voor instructeurs. Deze instructeurs bieden vervolgens de activiteiten weer aan in hun eigen hondenschool of -praktijk.

Het docententeam van Actief met InZicht
Bergharen: Marleen van Baal, eigenaar, Hond InZicht
Veendam: Marieke Smit, Hondenschool Robbedoes
Velsen Zuid: Esther Visser, Sam-Sam voor mens en dier

 

Marleen van Baal
Marleen van Baal is eigenaar van Actief met InZicht , Coach voor mens met hond vanuit haar praktijk Hond InZicht en eigenaar van Hersenwerk voor honden. Marleen is gespecialiseerd in het begeleiden van mens en hond in het vinden van harmonie en wederzijds respect met zowel oog voor de hond als voor de baas. De relatie mens en hond loopt als een rode draad door deze drie bedrijven heen. Samen actief zijn, met InZicht in gedrag van zowel de hond als de mens, is daar een belangrijk onderdeel van. InZicht in gedrag van de hond, InZicht in eigen gedrag en dan bewust worden van het effect daarvan in de relatie, dat maakt dat elke relatie tussen mens en hond kan groeien. De slogan #Weeseenwijzebaas onderstreept de visie van Actief met InZicht: kijk naar je hond, kijk naar jezelf en maak keuzes die jullie samenwerking en het samen ‘zijn’ versterken.

 

 

 

Marieke Smit
Als eigenaar van Hondenschool Robbedoes is het Marieke gelukt om van een levenslange hobby haar beroep te maken. Zoals zij zelf zegt: ”Honden kleuren nu mijn dagen en wat voor dagen… heerlijk!!!” Marieke geniet ervan mens en hond te ondersteunen om een relatie aan te gaan en te groeien naar wederzijds respect, inzicht en vertrouwen. Dit doet zij vanuit haar werk in de hondenschool en waar mogelijk ook in haar werk als paraveterinair. Actief met InZicht sluit naadloos aan bij haar visie die zij uitdraagt in haar werk. Samen Actief zijn met je hond met InZicht in eigen gedrag èn in het gedrag van de hond loopt als een rode draad door haar activiteiten en is een basis voor het opbouwen van een mooie relatie

 

 

 

Esther Visser
Esther Visser is paraveterinair en kynologisch instructeur. In haar eigen bedrijf SAM-SAM voor mens en dier biedt Esther diverse workshops en lessen aan die gericht zijn op het creëren van een goede band tussen baas en hond.In de dierenartspraktijk richt zij zich, naast haar “gewone” taken, op het bewegingsapparaat en het gedrag van honden. Mensen bewust maken van hun eigen rol in de interactie met honden is een belangrijk onderdeel van haar werk. Het aanbod van Actief met InZicht past daar uitstekend bij: Bewust bewegen, genieten van de omgeving en samenwerken als een team.

 

 

 

Hoe het was en hoe het is. Actief met InZicht in vogelvlucht.
De naam Actief met InZicht is in 2008 voortgekomen uit twee bedrijven. Actief met je hond van Daphne van Zomeren en Hond InZicht. In januari 2012 heeft Daphne besloten om zich geheel te richten op haar bijzondere baan als professioneel schaapherder. Volg de belevingen van Daphne via haar Facebookpagina Kudde in het Duin. Na haar vertrek is Actief met InZicht onder leiding van Marleen een samenwerkingsverband geworden tussen hondenprofessionals. De activiteiten van Actief met InZicht worden via cursussen voor instructeurs verspreid door heel Nederland èn België.