Marleen-en-Franka-300x199

Ervaar hoe leuk het is om samen met je hond in beweging te zijn!
Steppen met je hond is teamwork. Jij let op je hond, je hond let op jou. Samen geniet je van de beweging, de omgeving en het samen actief zijn.

Steppen met je hond is leuk, gezellig en gezond!

In een workshop of privéles Steppen met je hond leer je eerst zelf hoe je moet steppen. Je leert de juiste steptechniek om blessures te voorkomen. Je krijgt oefeningen om vol zelfvertrouwen op de step te staan. Je gaat uitproberen welke step het beste bij jou past.

Je hond is hier niet bij. Afhankelijk van de lesvorm kan het zijn dat de hond in de auto wacht of dat de steplessen apart gegeven worden: eerst een les zonder hond, later een les met hond. Dat zal in overleg zijn met jou en de instructeur.

Pas als jij het steppen beheerst, komt de hond in beeld. Stap voor stap maakt de hond kennis met de step. Elke hond leert op zijn eigen manier en eigen tempo. Je hond zal aangeven of hij het leuk vindt of niet. Of hij in een lekker tempo wil mee draven of juist het graag rustig aandoet. En je hond zal een voorkeur laten zien voor een heupband of een walky dog. Je kunt dit allemaal uitproberen tijdens de les of workshop.

Leren steppen is intensief voor baas èn hond, maar aan het eind zul je beamen: Steppen met je hond is een teamsport!

Je wordt deskundig begeleid door gediplomeerde instructeurs.
Het team van Actief met InZicht en de instructeurs die gediplomeerd volgens de visie van Actief met InZicht hebben een degelijke driedaagse cursus gevolgd. Zij hebben ruimschoots ervaring in het steppen èn het lesgeven aan bazen en honden.

In de workshop of privéles kun je verschillende type steps uitproberen. Het blijkt dat iedereen weer een andere voorkeur heeft voor een bepaalde step. Dus des te beter om eerst eens de verschillen te ervaren voor je besluit een step aan te schaffen!

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!