Cursus voor Instructeurs Actief in het bos
Hoe zou het zijn als jij jouw activiteiten voor honden en bazen kunt uitbreiden met een creatieve les, workshop of cursus in bos, duin, park of buitengebied. Dat je in alles wat je ziet onderweg een moment van samenwerking kunt vinden voor jouw cursisten? Na deze tweedaagse kun jij dat!

Wat brengt deze cursus jou als instructeur?
Na deze cursus ben je in staat een degelijke workshop of privéles te geven, waarin jij jouw cursisten kunt leren dat uitlaten zo veel meer is dan alleen maar ‘wandelen.

Door gebruik te maken van de omgeving, kun je een wandeling enorm verrijken. Je ervaart het zelf, maar je kijkt ook naar de andere cursisten met hun honden. Tijdens de cursus krijg je InZicht in diverse type honden en honden-bazen.We kijken naar gedrag, fysieke mogelijkheden en de combinatie met de baas.

Maatwerk kunnen bieden is de rode draad in alle activiteiten van Actief met InZicht! Maatwerk staat centraal in deze tweedaagse cursus, zowel gericht op de inhoud, als het lesgeven als op jouw als persoon/instructeur. 

Cursusopbouw 
Dag 1
10-00 – 13.00 Praktijk: Je volgt met je eigen hond de workshop Actief in het bos. De workshop wordt met twee invalshoeken gegeven: vanuit het oogpunt van jou als baas en jij als professional.
13.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 16.00 Theorie: we bespreken de verschillende oefeningen met hun aandachtspunten. We gaan uitgebreid in verschillende type honden en hoe daar mee om te gaan. We gaan in op veiligheid, omgeving en gezondheid.

Dag 2
10.00 – 12.30 Praktijk: Lesgeven in het bos
12.30 – 13.30 Lunch
13.00 – 15.00 Theorie: Nabespreking praktijk. Kijk op jou als instructeur en het geven van deze workshop: Wat zijn jouw sterke kanten en aandachtspunten?
15.00 – 16.00 Theorie: Wat maakt een les of workshop goed. Hoe pak je dat aan en hoe combineer je het met je bestaande aanbod.

Na de workshop
Na de workshop ontvang je een diploma Actief in het bos voor instructeurs. Je bent dan gediplomeerd volgens de visie van Actief met InZicht. Je wordt een jaar lang vermeld op onze website. Je kunt deze vermelding verlengen door jaarlijks een bijscholingsdag te volgen die door Actief met InZicht verzorgd wordt.

InZicht in de stad
De stad biedt weer andere mogelijkheden, moeilijkheden en uitdagingen. Na het behalen van het diploma Actief in het bos, kun je de tweedaagse cursus voor instructeurs InZicht in de stad volgen. Klik hier voor meer informatie

Cursusinformatie Actief in het bos

Groepscursus (minimaal 3 personen)
2 dagen van 10.00 tot 16.00uur
E 255,00 p.p. inclusief btw, lunch, lesboek

Privécursus
2 dagen van 3 uur of 1 dag van 6 uur
E 375,00 p.p. inclusief btw, lesboek en lunch bij 1 hele dag

Cursus voor 2 personen
2 dagen van 4 uur
E 355,00 p.p. inclusief btw, lesboek en lunch

Wil je je aanmelden of heb je vragen, mail ons!